Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Frederica Bosco - Szerelmem egy angyal

 871029_5.jpgFrederica Bosco - 

Szerelmem egy angyal 

Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft. 
Oldalak száma: 464
Súly: 500 gr
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013

*Fülszöveg* : Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen. 

Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, inkább egy angyalra hasonlít. 

Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle.


*Én jövök* : Na igen. Amint elolvastam a fülszöveget rögtön beleszerettem a könyvbe. Hiszen nemcsakhogy én is imádok táncolni, de ahogy Mia küzd az álmáért, s szembeszáll, büszke anyjával a cél érdekében azt csak csodálni lehet. 
Lássuk be az írónő megalkotott egy olyan nőnemű karaktert, aki erős, bátor, okos céltudatos és hiperaktív. 
Mia egy balett táncosnő, aki csak a balettozásnak él. Tökéletes az élete, van egy legjobb barátnője Nina, aki maga a tökéletesség, bátyjával együtt. Okos, szép, akaratos, nemcsoda,

letoltes--40-.jpg

 hogy minden fiú az ő kívánságát lesi. Nina bátyja Patrick pedig maga a szintén tökély. 
Ezenkívül Patrick és Mia úgymond utálják egymást, legalábbis marják egymás idegeit, s nem bírnak egy légtérbe meglenni. 
Nina olyan lány, aki élvezi ha ő áll a középpontban, de magával akarja húzni Miát is, aki ennek nem örül. 
Tetszett, higy itt bejön a képbe Carl, akivel, Mia egy buli alatt ismerkedik meg. Nina először Carl haverjával Alexel akarja összehozni Miát, mert Carl neki tetszik de Mia udvariasan próbálja elutasítani a fiú közeledését, annak ellenére, hogy az iskolai darabban együtt szerepelnek ezért Mia táncleckéket ad a fiúnak. 
Mire nagy nehezen lerázta Mia Alexet, a képbe jön Carl.
 Kicsit zavaros a sok szerelmi szál, ami elnyomja a történet varázsát, s ez nem egy pozitívum. Nina túljutva azon, hogy Carlnak nem tetszik, buzdítja, Miát, hogy adjon a fiúnak egy esélyt, s így Mia elmegy vele. Legnagyobb meglepetésére Carl odaviszi őt, amire nem készült fel. Egy színházba. Miát elvarázsolja, a szépség, a ragyogás, amit a fiú is észrevesz és büszke ezért. Emellett Mia nem szerelmes a fiúba. 
Megérintett a történetben, Mia és az édesanyja viszonya. Az anyja egyedül neveli gyermekét, s nincs elég pénz, ahhoz, hogy egy neves és kitűnő iskolában tanuljon tovább a lánya a Royal Ballet School-ban. Pénzszerzési lehetőség ugyan fennáll, de az anyja túl büszke ahhoz, hogy kölcsönkérjen egy rég nem látott gazdag nagymamától, mondván, hogy nem akarja,  hogy a lánya is a befolyása alatt álljon mint egykor ő.,szombat. Mia nemérti meg anyját, ezért mindennaposak a viták köztük. 

Ooooo... És ha mindez nem lenne elég Mia rájön,  hogy szerelmes Nina bátyjába Patrickba. Nem meri elmondani Ninának, nem tudja mit szólna hozzá. Itt jött az a "véletlen" rész mikor Nina családja megünnepli Patrick hazatérését, és szívesen vendégül látják, Miát. Igen 

6119_b1.jpg

csakhogy, hogy legyen, meg vörösödés és sóvárgás nélkül, mikor álmai szerelme ott fog ülni vele egy asztalnál. 
Itt izgatottan vártam, hogy mi fog történni és tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Azonban, Mia legnagyobb csalódására, rá kellett jönnie, hogy láthatólag Patricknek nemmás ő csak egy kislány, húga legjobb barátnője. 
Fordulatot vesz itt a történet. Mia iskolai fellépésén, egy saját magán számmal lép fel, amire Patrick titokban elmegy. Mia nem veszi észre csak miután az előadás végén kimegy az öltözőbe s egy levelet talál ott benne Patrick vallomása, hogy rádöbbent, hogy Mia nem egy kislány. Ezután minden boldogan megy. 
Ninának nem mondanak semmit kettejük kapcsolatáról. Nina sejti, hogy Miának kapcsolata van, de nem tudja ki az. 
Aztán Nina csalódik s vigasztalást kap Mia karjai közt. Fel akarja hívni Patricket, kit Mia úgy mentett el, hogy Nina ne ismerje fel. Aztán Patrick szerelmesen beleszólal Nina ledöbben, s örökre meggyűlöli Miát. Itt becsap minket az írónő mert olyan mintha Mia túllépett volna ezen. De nem. Miután egy csúnya randi következtében Patrick meghal, mert (túl jószívű) kimenti a tengerből Mia kiskutyáját. Mia összetör. Itt meg lesz cáfolva a nemrégiben felhozott jellemzésem miszerint Mia erős. Nem az. Depressziós lesz kizárja teljesen a külvilágot s nem eszik semmit se csinál. 
Ellenben Nina. Miát hibáztatja a történtekért, s ezzel véglegesen eltűnik belőle minden iránta érzett szeretete. 
Mia feladja megakar halni nemérti mért nem halt meg eddig. Itt minden olvasótnal szerintem csalódni kellett Mia kezdetleges akaratos szerepében, miszerint elképzelhetetlen lett volna egy ilyen helyzet. Ez viszont egx pozitívum, bár ha a történetet nézzük nem az. Szomorú véget ér mikor Miának esélye lenne a Royal Balletba való felvételire, de depressziós korszakának köszönhetően lemarad róla, ami elkeseritő. Aztán elmegy Patrick temetésére, min Nina is jelen van természetesen.  Állatkedvelő vagyok és itt felszisszentem, mikor Nina belerúgott a kutyába őt is hibáztatva. Aztán volt legjobb barátnőjét is megalázta...Miának megvolt elég ereje ellenállni. Hazament aztán elment a tengerpartra ahol utoljára látta szerelmét és ő is feláldozta az életet, ami már rég széthullott. Na igen senki nem gondolta, hogy Mia tényleg

letoltes--39-.jpg

 meghalt, s ezt bizonyítja a könyv drámai befejezése, amihez csak gratulálni tudok, mert nagyon idegesített, hogy nemvolt rögtön a kezemben a folytatása.... És természetesen abbólis sejthetik, hogy túléli, mivel van folytatása. Serva me. Servabo te. Ments meg. És én megmentelek. 

Karakterek : Najo. Mia. Becsülöm a balett az élete, de azért nemkéne feladnia mindezt -  mikor épp minden sikerül - csak a szerelemért. Jó bocsi boldog szerelmesek ha ezt másképp vélitek, de gondoljátok át. Ti is ezt tennétek? 
Nina. Tényleg maga a tökély. Tökéletes barátnő de bizonyos helyzeteket rémesen rosszul ítél meg. Sajnos nem elég fontos neki a barátsága, ha így tudja gyűlölni azt. Lehet hogy sok negatívumot hozok fel egykét szereplő ellen, de lássátok be nem épp boldog véget ér a történet, s ugyebár egy tragédiának a szereplőire se lehet, többnyire azt mondani, hogy "okos vagy h meghaltál értelmetlenül". 
Patrick. Kicsit idegesít hogy ennyire tényleg tökéletes. Semmi hiba. Szép, kedves s már- már kerestem benne a hibát, hogy hol rejtőzik. 
Carl. Kicsit érzékeny de amúgy jó fiú. Látszik hogy mindent megtenne azért, akit szeret. 
Alex. Kicsit mellékszereplő,  de szerintem aranyos. 
Mia anyukája. Van benne negatívum és pozitívum is. Szereti a lányát az érdekeit próbálja nézni, de ne a saját álmát akarja rátukmálni a lányára. Emellett makacs, önfejű és túlságosan is büszke. 
Paul, Mia anyukájának a barátja. Végül Miának is be kell látnia, hogy nem szörnyű egy pali. 
Betti. Mia anyukájának a jós barátnője. Mindent megtud előre... Sajnálom, hogy nem  mondta el Miának, hogy mi vár rá, s dühít.
 Ha úgy vesszük ő volt az írónőn kívüli egyetlen személy, aki tudta, hogy mi lesz ennek a történetnek a vége. Ha egy kicsit használjuk a fantáziánkat, akkor ezt belátjuk. 
S végül Claire, Mia balett tánctanára. Látszik, hogy hisz a lányban, de keményen megdolgoztatja, hogy valamit el is érjen vele. Törődik Miával. 


"Van értelme hinni az álmaidban,  ha bármikor elveszítheted őket? "


*Borító* : 5:5 pontból..... Nagyon találó borító tükrözi a lényeget. Tetszik. 

*Kedvenc karakter* : Fura mód itt elsősorban nem Mia. Hanem Claire. Motiváló szerepe van és ösztönöz. 

*Nem kedvelt karakter* : Nem kimondottan egy szereplő, hanem például Ninába az nem tetszett, hogy helytelenül dönt Carlba a túlzott szerénysége, hogy inkább másra hagyja a dolgok nehezét, Miába pedig a végén kimutatott gyengesége. 

*Tetszett benne* : Miának a balett iránti szenvedélye. 

*Nem tetszett benne* : Mia anyjának a túlontúli, határtalan makacssága és büszkesége. 

ballerina.jpg


 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.