Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jennifer L Armentrout - Obszidián

6119_b1.jpg

Jennifer L. Armentrout - 
Obszidián 
 
Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 422
Súly:640 gr
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2013 
Sorozat:VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK 
 

*Fülszöveg* :     Amikor – éppen az utolsó középiskolai évem előtt – Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.
 
Aztán a srác megszólalt.
 
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt – akkor valami történt. Valami váratlan.
 
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.
 
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.
 
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam…
 
 
*Én jövök* : Egyvalamit tudni kell rólam mielőtt belekezdek. Utálom a zöld szint. Emellett eme gyerekes hajlam nem taszított el az Jennifer L. Armentrout különlegesen megirt könyvétől, hiszem igyis csodálatos amit ebben a történetben leirt. Kimondhatom,  hogy Jennifer L. Armentrout beirta magát a kedvenc íróim közé. Sok kritikánál olvastam, hogy egyesek szerint tiszta twilight, pedig szerintem attól még,  hogy van benne romantika nem az.
 Egyrészt, ami megfogott benne az az, hogy nem valami csöpögős sztori, valami eszméletlenül béna lányról,  aki az igazira vár, és végül megkapja..... Jó nem mondom eléggé kerülgeti egymást Daemon és Katy, de Daemonnek már az elején is tetszik Katy, amit a könyv végére beillesztett külön szemszögből is kiderithettünk. 
Amúgy eléggé meglepett mikor találkoztam Daemon szemszögével. Hiszen az elején egy beképzelt, arrogáns, fiúról volt szó.... (bár a végére kiderült, hogy van benne némi szenvedély és romantikus lény is..) az ő szemszögéből viszont észre lehetett venni, hogy a bunkó álarc mögött egy, szerencsére szintén jóképű, kedves, érzéki srác lapul, ami, nemcsak Katyt de

tumblr_mzav4mbb541rz83mmo3_500.jpg

 engem is meglepett. Vonzott. 
 
Az írónő megalkotta a valahavolt legtökéletesebb álom pasit,  akit legtöbbünk csak álmodni mer. Remekül össze lett hozva a Katy Daemon páros után, a Lesa- Carissa és a Katy-Dee kapcsolat is. Dee egy elragadó lány Daemon bunkó, faragatlan énjének a tökéletes ellentéte. Az ikertestvérpár lány tagja Katy legnagyobb meglepetésére, kedves, elragadó, szeszélyes és nem utolsó sorban igen beszédes. Csak kapkodni tudtam a fejem a lány hullámzásain keresztül. Dee tökéletes barátja Katynek. 
Aztán ott van még a szintén zseniális két jóbarát, Lesa és Carissa. Katyt már első nap úgymond levadásszák, baráti körükbe zárják. Hihetetlen páros. Katy tőlük tudja meg hogy a két különösen csinos ikertestvérpár egykor nemcsak két személyből állt, hanem tartozott hozzájuk egy harmadik ember is. 
Vagy talán nemis ez a legmegfelelőbb szó rájuk? Ugyanis miután Katy gyanakodni kezd a testvérpár körüli furcsaságok miatt, egy teherautóval találja szembe magát, ami elütni kész lenne ha Daemon megnem állítja az időt, s fel nem tárja Katy előtt az ő szent titkukat. 
Idegenek. Fényemberek. Katy számára.... Idegen szó. 
Azontúl megismerkedik a matektanárával Mr. Garrisonnal,  Matthew-val, aki szintén földönkívüli, Ashley-vel Daemon volt barátnőjével, és Adammel meg Andrew-val. 
S ha ez még nem lenne elég ott vannak az "árnyak" az arumok a fényemberek ellensegei. Katy megmutatkozik bátorságról miután megöl egy arumot ezzel megmentve Daemon életét. 
Tetszett ott is, hogy kiderül, hogy Katy nem az a lány, aki meghátrál és másra hagyja a munkát, hanem szembe száll az ellenséggel, legyőzve félelmét, úgy hogy csak a cél lebeg a szeme előtt. 
Ez egy igazán eseménydús történet, kicsi kémiai bizsergéssel a háttérben. 
Katy bajba kerül, mert Daemon fényember lévén olyan energiát bocsájt ki magából, ami megjelöli őt, s ezzel teljes veszélyben lesz az élete. S ott a minisztérium. 
Daemon át is adhatná nekik Katyt, de nem teszi. Ez is jelzi, hogy Daemon nem egy menthetetlen tuskó. Még menthető. Nem tenné ki a lányt annak, amit ott csinálnának vele. Még ő maga se tudja mit tennének vele, de tudja, hogy azt Katy nem élné túl. 
Viszont a jelet, amit Katy hordoz magán, el kell tüntetni. Bevonzza az arumokat. 
A történet végén Katy ismét határtalan bátorságról, Dee iránti barátságáról, (esetleg Daemon iránt táplált, magába fojtott érzelmeiről) tesz tanúbizonyságot, mikor valamiképpen összekapcsolódik az ő és Daemon energiája, amivel elpusztít egy főbb arumot megmentve saját és a többiek életét. 
 
Karakterek: Kiemelném Dee-t legelőször. Nemcsak gyönyörű, de nagyon fontos a Katyvel való barátsága neki, olyannyira, hogy még a bátyja dühös stílusát és tekintetét is elviseli. 
Jöjjön Katy. Makacs, erős bátor és tényleg tisztelem, hogy nem egy hisztis picsa. Bár látszik, hogy szerelem terén.... Nem naiv (hiszen nem naivságból, fogadja el Simon ajánlatát.. bár kétségkívül félreismeri az elején), hanem inkább önfejű. S még magának sem meri bevallani,  hogy igenis vonzódik ahhoz az átkozott, arrogáns szomszéd sráchoz. 

318089_398193640216487_388842836_n.jpg

Na igen a szomszéd srác másnéven Daemon. Remekül fedi ez a, szintén makacs, de elsősorban beképzelt burok az igazából érzéki, kedves énjét. De erről már volt szó az ezelőttiekben. 
Katy két barátnőjét mutatnám be. Lesa a bulira kész vagány merész csaj, aki szintúgy remek barátnő, mint a kissé visszahúzodó kevésbé beszédes Carissa. Igazán kiállnak Katy mellett,  mint egymás mellett. 
Mr Garrison alias Matthew. Bármit megtenne Dee-ékért. Védelmez és igazságot oszt. Csodálnivaló. 
Andrew, Ashley... Őket nem szedném külön nem igazán kedvelni való páros, de hiszen minden könyvbe kell egy-két ilyen nem? 
Adam, Dee barátja. Látszik imádja Dee-t s bármit megtenne érte. Ő igazán pártatlan a luxeneken belüli bármiféle konfliktust elnézve. 
 
 
*Vélemény a könyvön* : ,, Imádom az Obszidiánt! Készülj fel,  hogy le sem teszed majd, úgy falod majd a sorokat. Rögtön belezúgtam Daemonbe és azonnal akarom a második kötetet!" - 
                                                                                       - Deborah Cooker bestseller szerző.
 
*Borító* : 5/5 pontból,   mondom engem még a zöld borító is meggyőzött, ki gondolta volna... 

*Kedvenc karakter* : Katy, nem semmi a csaj. Erős, bátor és nem omlik össze ha valami felfoghatatlan történik..... Mondjuk,  hogy a szomszédjairól kiderül,  hogy egy rakás földönkívüli. 
 
*Nem kedvelt karakter* : Simon... Nagyon bunkó és mégcsak nemis okos.. Egy tuskó de össze sem hasonlítható Daemonnel.. 
 
*Tetszett benne* : Daemon beszólásai, eseménydús sztori, Katy Deevel való barátsága -  az

1411225795510.jpg

 nagyon megragadott. 
 
*Nem tetszett benne* : Hogy Dee annyira kétségbeesett volt amiatt, hogy elveszitheti Katyt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A csodálatos és népszerű könyvről természetesen készült könyv trailer is. Itt megnézhetitek. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nagybrigitta99@gmail.com

(nagybrigi, 2014.11.02 19:04)

Nagyon tetszik ez az oldal :)♡